Francuskich specjałów i win z całego świata skosztujesz w parku Wilsona. Restauracja i piekarnia Petit Paris oraz nowy projekt winiarni Pod Czarnym Kotem rusza w wyremontowanym Betonhausie.
Żelbetowy pawilon zbudowany w 1911 roku na Wystawę Wschodnioniemiecką postawiono dla cesarza Fryderyka Wilhelma. Odnowiony otwiera się dla wszystkich poznaniaków. Główną salę zajmie restauracja, a północne skrzydło – piekarnia i cukiernia Petit Paris. Francuskie pieczywo, potrawy i wino „w luźnej atmosferze paryskiego bistro” – obiecują właściciele Daria i Cyril Kuttene.
Nowy projekt Doroty i Marcina Kubiaków prowadzących Winiarnię Pod Czarnym Kotem zajmie południowe skrzydło. Obiecują wnętrza ze sznytem neokolonialnym, wino z bąbelkami, bo pasują do tak spektakularnego wnętrza i jazz na żywo.
Pracownia odnowy i relaksu Joanny Popiół przenosi się do Perfumiarni. Jej dłonie dają ciału ulgę masażami rozluźniającymi, ayurvedyjskimi czy gorącymi kamieniami. Jej metoda pełna rytuałów, dźwięków tybetańskich mis, naparów, wonnych olejków, ziół, świec, kryształów i szlachetnych kamieni i wprowadza w błogostan.
Pilates. Uelastycznią i wzmocnią ciało, pozwolą zachować równowagę napięć mięśniowych treningi w podziemiach browaru.
Najstarszy park PoznaniaWybierz mieszkanie gotowe do odbioru i umów się na obejrzenieWybierz mieszkanie w Perfumiarni 2 - gotowe w 2025 roku
Twoim przydomowym
ogrodem